A borok nagymesterei
A borok nagymesterei
Nemzetközi találkozót tartott a telecskai borrend – Új borlovagokat avattak

Szombaton nemzetközi borrend találkozót tartott az Agios Dimitrios Telecskai Dombok Borrendje. A találkozón a 9 szerbiai borrendből 8 képviseltette magát, de mellettük jelen voltak a villányi és kiskunhalasi borrendek, valamint a MOBSZ (Magyar Országos Borrend Szövetségének) képviselői.

A találkozó szentmisével kezdődött a topolyai katolikus templomban, majd a templom bejárata előtt három új tagot avatott fel az Agios Dimitrios borrend. Viljanac Milisav , a borrend nagymestere elmondta, hogy olyan közismert személyek lehetnek a rend tagjai, akik tisztelik a bort, és terjesztik a borkultúrát.

Az ünnepélyes avatási szertartást követően a borrendek képviselői megtekintették a Topolyai Múzeumot, majd ellátogattak a Topolya mellett lévő Brindza borászatba, ahol szakmai jellegű társalgás mellett megkóstolták a kiváló borokat is. A találkozó Bajsán fejeződött, ahol a borrendek nagymesterei és kancellárjai visszavonultak egy zárt tanácskozásra. Viljanac nagymestertől megtudtuk, hogy itt döntés született a szerbiai borrendek szövetségének megalakításáról, amelyhez mind a nyolc jelenlévő borrend csatlakozott. A szövetségnek a közös érdekképviselet lesz az egyik mozgatórugója – tudtuk meg Viljanactól.

Forrás >>

 

« vissza