Kelet-Balatoni Borrend
Győrfi Károly
Magyar Országi Borrendek Szövetsége -Alelnök
Kelet-Balatoni Borlovagrend
Alapító-Elnök-Nagymester
Okleveles borbíráló
OK.L.SZ 1072

Kelet- Balatoni Borlovagrend
8174 Balatonkenese Rózsa u 28/1

Email: >>
Tel.sz.: 06-30-2396786
A borrend Balatonkenese, Balatonfőkajár és Balatonvilágos térségen elhelyezkedő szőlő és bortermelők, kulturált borfogyasztás híveinek egyesületbe tömörítésére alakult borbarátokból, Győrfi Károly nagymester vezetésével.
Az egyesület feladata a szőlő- és bortermelési, és a hozzá kapcsolódó történeti-kulturális hagyományainak-értékeinek fejlesztése és megerősítése, illetve az abban való részvétel, elősegítése a Kelet-Balatoni térség bevonása a balatoni borturizmus vérkeringésébe.
A borlovagrend szoros kapcsolatot kíván kialakítani a borvidék településeivel, azok szőlőtermelőivel. Az itt termelt szőlőfajták –nemcsak a fehér, hanem a kékszőlők is – főleg a Kékfrankos és más borfajták elismertetése és megkedveltetése.
Az egyesület céljai elérése és feladatai megoldása érdekében együtt kíván működni a hasonló célra és feladatra szerveződött szervezetekkel,  akiknek cél a magyar szőlő és borkultúra hagyományainak ápolása, propagálása, összekapcsolva a vidék néprajzi, gasztronómia és egyéb hagyományainak megőrzésével,  és ápolásával!

Honlapunk >>