Krämer Fülöp Borlovagrend

Font Gábor nagymester
Székhely. 6230 Soltvadkert, Hősök tere 1.

Levelezési cím: 6230 Deák Ferenc u. 10/2.
Mobil: +3620 4750 178


e-mail: fontgabor@vadkert.net

Soltvadkert, az Alföld közepén elhelyezkedő 600 éves település. A Kunsági borvidék 25 ezer hektár szőlőterületéből Soltvadkerten 2920 hektáron folyik szőlőtermesztés.

A terület jelentős részén, már a múlt században is termesztettek Ezerjót -igazi hungaricum. Ezért választottuk e fajtát zászlós borunknak is. A mai adatokat tekintve, a világon itt Soltvadkerten termesztik a legnagyobb területen ezt a fajtát, 600 ha-on.

 

A filoxéravész utáni újkori szőlőtermesztés fellendülésében az 1890-es évektől nagy szerepe volt Kremer Fülöpnek. Az Ő nevéhez fűződik a korszerű szőlőtermesztés, a korszerű technológia alkalmazása a borászatban. Borlovagrendünk az iránta érzett tiszteletből vette fel az Ő nevét.

2001-ben szőlőtermesztéssel, borászattal foglalkozók, a borászat és a borkereskedelem ősi hírnevét féltve őrzők összefogásával, megalakult a Kremer Fülöp Borlovagrend. Azzal a nemes céllal, mint a kulturált borfogyasztás terjesztése a Soltvadkert és környéke borainak népszerűsítése úgy az országban, mint határainkon túl is.

 

Ezt szolgálják programjaink is, az avatási ceremónia, és a Fülöp napi zászlós boráldás.