Látogatás a bécsi St. Urbanus Weinritter Borrendnél

A Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége 2017. október 24-re meghívást kapott a bécsi St. Urbanus Weinritter Borrend Nagymesterétől Franz Hamerskytől.
A találkozó apropóját 3 hölgy festőművész: Herceg Teréz, Simon M. Veronika és Tóth Márta „A bor és a művészet” című kiállításának megnyitója adta, melyet a Bécsi Kulturcentrum Pálffy Palota Galériájában tartottak meg.


Bécsi látogatás

A megnyitó ünnepségre osztrák és magyar borlovagok, borbarát hölgyek kaptak meghívást. A rendezvényen részt vett az MBOSZ elnöke Koczor Kálmán, főtitkára Tutor Éva, valamint a Szakmai Bizottság elnöke Béleczki Mihály. A magyarországi borrendek közül: a Balatonvín Borlovagrend, a Tihany Vinitores Tychonienses Borrend, Brindisi Szent Lőrinc Borrend, Gróf Vécsey Károly Borlovagrend, Szent Donát Borrend, Vinum Vulcanum Badacsonyi Borlovagrend, valamint a Móri Borbarát Hölgyek Egyesülete.


Bécsi látogatás

A megnyitó ünnepségen beszédet mondott Franz Hamersky mellett Koczor Kálmán elnök-nagymester úr is, aki kiemelte a kiállítás témájának fontosságát, mely a kapcsolatteremtésnek egy fontos eleme.

A három festőművész bemutatkozása után a kiállítást megtekintettük, és kötetlen megbeszélést folytattunk a bécsi borrend tagjaival, valamint Simon M. Veronika egy képet ajándékozott a Bécsi borrend nagymesterének, aki ez meghatottan vette át.

 

Tutor Éva

 
« vissza