Monori Pincefalu, Borvidékek Hétvégéje
Monori Pincefalu, Borvidékek Hétvégéje

A helyszín bemutatása:

A Monori Pincefalu Budapest közvetlen szomszédságában, a Gödöllői-dombság déli peremén helyezkedik el. A Kunsági borvidékhez tartozó területen a szőlőművelés és borászat több évszázados hagyománnyal bír, még ma is tartja magát a mondás, miszerint „nem is lehet igazi monori az, akinek nincsen szőlője a Hegyen”… Az elmúlt évek civil és önkormányzati összefogásának eredményeként, megújuló présházakkal, szőlőültetvényekkel találkozunk, új rendezvények születnek, és hangulatos sétára, túrázásra csábít az ország első borászati tanösvénye is. Monor határában országos összevetésben is egyedülálló, jelentős épített értéket is képviselő mintegy ezer présházat magában foglaló varázslatos pincefalu található.

A rendezvény háttere:

A Monor Környéki Strázsa Borrend célja nem csak a helyi, de az országos borkultúra népszerűsítése is. E cél mentén fogalmazódott meg a Borvidékek Hétvégéje rendezvény alapötlete. A Borvidékek Hétvégéje igazi különlegesség lesz a borszerető közönség számára. Egyedülálló módon, autentikus pincefalu környezetbe hozza össze mind a 22 magyar borvidéket és a bort szerető, tisztelő embereket. Mindezt az ország közepén, Budapest közvetlen szomszédságában. A Borvidékek Hétvégéjét a Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége teljes támogatása is övezi. Velük együttműködve választjuk ki valamennyi borvidékről azt a két-két borászatot, aki méltó módon mutathatja majd be borvidékének értékeit, hagyományait, kínálhatja saját borait. A terv szerint 45-50 bemutató pincészetnek a legszebb, legjobb adottságokkal rendelkező helyi borospincék adnak majd helyet.


Bővebben >>

Borrendünk és a Monori Borút Egyesület tisztelettel invitál mindenkit, hogy látogasson el a Nemzetközi Vásárközpont területén  2012 március 2-4. között megrendezésre kerülő Utazás 2012 kiállításra. Standunk az A pavilon 112/D pontján található. Ismerje meg közelebbről a Monori Pincefalu szépségeit és borait!

 Amit a Borút Egyesület ajánl >>
   
« vissza