Ordo Vini Venatorum Vadászborrend Magyarország

Komáromy Imre Attila nagymester
e-mail >>
Tel/fax: 1/275 0313 mobil: 30/9513784
Székhely/levélcím: 1037 Budapest Erdőalja u. 131/A.


A vadász borrend nem egy borrégiót, vagy tájegységet képvisel, hanem egy ősi mesterséget, a vadászatot űző tagokból áll, és lefedni igyekszik az összes magyarországi bortermelő vidéket.

.A borrendi tagsági viszony alapfeltétele, hogy a belépni szándékozó aktívan vadászó, büntetlen előéletű, bort szerető magyar állampolgár legyen, akik a természetvédelem, az állat és növényvilág védelme, megőrzése mellett a jóminőségű magyar bor hírnevének öregbítésére vállalkoznak.

Az avatási szertartás „vadászias” körülmények között, Hubertusz mise keretén belül történik meg, mindig nov. 3.–án Szt. Hubertus napon a Gödi Nemeskéri Kiss Kúriában.

 

A Pest Megyei vadásznapokon a Gödi Nemeskéri Kúriában hagyománnyá vált az évi rendszerességgel megtartott nyári vadfőző verseny és borkóstoló, a vadászok és kistermelők országos borversenye, itt kerül kiválasztásra a borrend zászlósbora,

és egy évig viselik a „vadász borrend zászlós bora „ kitüntető címet!

Szakmai tanfolyamokat és kirándulások szervezünk, tagtársaink borászataiba, és lehetőségünk adódik a borászati ismereteink bővítésére is. Valljuk, hogy a jó vadász- borász is holtig tanul!