Szent Orbán Borrendek Találkozója és Együttműködési Megállapodás Aláírása
Szent Orbán Borrendek Találkozója és Együttműködési Megállapodás Aláírása

2014. július 12-én megrendezésre került Adonyban a történelmi Magagyarországon működő Szent Orbán Borrendek Találkozója és Együttműködési Megállapodás aláírása.

A Duna-menti Szent Orbán Borrend Adony kezdeményezésére a történelmi Magyarországon lévő Szent Orbán Borrendek Szlovákiából Ó-gyallai Borászati Körzet Borrendje, Romániából a Nagykárolyi Borrend, Szerbiából a Horgosi Borrend, Magyarországról a Hajósi és az Adonyi Borrendek részvételével. Együttműködési megállapodás aláírására került sor.

A rendezvény fővédnökei Dr. Terts András a Magyarországi Borrendek Szövetségének Elnöke és Dr. Dorkota Lajos az Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal Elnöke voltak.

Védnökei Dr. Galambos Dénes a Fejér Megyei 4-es Számú választási körzet Országgyűlési Képviselője, Ronyecz Péter Adony Város Polgármestere és Szabó Ferenc Iváncsa Község Polgármestere voltak.

 

A szövetség létrejöttének célja a fenti Szent Orbán Borrendek Közötti Együttműködés a Magyarországi Borrendek szabályzatainak figyelembe vételével, egymás megismerése, szakmai segítése.

A rendezvénynek Adony Város adott helyet, ahol az ünnepség után a vendégek megtekinthették az adonyi műemlék védelmi templomot, részt vettek a városházán a polgármester úr fogadásán.

A találkozó az adonyi szőlőhegyen ebéddel és egy jól sikerült pincelátogatással zárult.

A résztvevők úgy váltak el, hogy a jövő évben a romániai Nagykárolyban fognak találkozni.

Szent Orbán Szövetség
Szent Orbán Szövetség
 
« vissza