Vince-napi Borbál
Vince-napi Borbál
A Kelet-Balatoni Borlovagrend január 26-án tartotta meg negyedik alkalommal a Vince-Napi Borbált a balatonkenesei Telecom Hotelben, mintegy 160 vendég részvételével.
Győrfi Károly, alapító elnök-nagymester köszöntötte a bálozó közönséget, kiemelve az együttműködés fontosságát, ezúton is köszönetet mondott a borrendi tagoknak aktivitásukért, összefogásukért.

Megtisztelte jelenlétével a rendezvényt Dr. Terts András, a Magyarországi Borrendek Országos Szövetségének elnöke valamint Koczor Kálmán alelnök. A nyitóünnepségen közreműködött Mohácsi Attila színművész, a Győri Nemzeti Színház tagja bordalokkal, valamint a balatonfüredi Reformkori Hagyományőrző Egyesület palotás nyitótánccal. A vendégek a négy csillagos hotel svédasztalos menükínálatát fogyasztották, s ehhez mintegy 12 helyi borosgazda érmes borait kínálták.

A bálon hagyományosan borapródok avatására került sor, hiszen a borrend alapszabálya szerint azok a személyek válhatnak borlovagokká, akik a Vince-Napi Borbálon borapródokká válnak. Ez alkalommal 12 borapródot avattak: Polgárdi Miklóst, Hartmann Pétert, Baranyai Pétert, Preisz Istvánt, Csek Károlyt, Dr. Laczi Orsolyát, Varga Pétert, Andrejkáné Dalman Szilviát, Horváth Zoltánt, Juhász Tibort, Győrfi Bertalant valamint Mohácsi Attila színművészt. Ők mindnyájan fogadalmat tettek, mely szerint vállalják, hogy a kelet- balatoni borvidék bortermelői és borfogyasztási hagyományait ápolják, képviselik a borrend célkitűzéseit, törekvéseit, a kulturált borfogyasztás követői lesznek.

A jó hangulatú bálozást követően a borlovagrend már készül következő rendezvényére, a márciusi kézműves borversenyre, melyre a helyi és környékbeli bortermelők bormintáit várják. A legjobb helyi borok közül választják ki ismét- második alkalommal- Balatonkenese Város Borát.

   
« vissza