XV. Gyulai Nemzetközi Kisüsti Pálinka Fesztivál
XV. Gyulai Nemzetközi Kisüsti Pálinka Fesztivál

Közeledik a XV. Gyulai Nemzetközi Kisüsti Pálinka Fesztivál, amely Gyula város legjelentősebb eseménye, most négy napos rendezvény lesz. A Szent Vince Borrend, és az MBOSZ Borrendjei évek óta szép létszámmal vesznek részt a városon átvezető Lovagi felvonuláson.

Ezen a legnagyobb városi rendezvényen fog ismételten megtörténni a Békés Megyei Lovagi Szék új Borrendi tagjainak látványos Avatási ceremóniája is.

Ezúton szeretnénk a Szent Vince Borrend Békés Megyei Lovagi Széke nevében szeretettel meghívni Benneteket a nagyszabású rendezvény keretében megtartásra kerülő borrendi programunkra.

Hasonlóan az eddigi bevált gyakorlathoz a gyülekező Gyulán a „Százéves Cukrászda” udvarán lesz.

Időpont: 2014. 04. 19. /szombat/

Gyülekező: 14,20- 14,50.-ig a Százéves Cukrászda udvarán / a Rendek fogadása, megvendégelése, az étkezési jegyek és VIP belépők átvétele/

Program:

XV. Nemzetközi Kisüsti Pálinka Fesztivál és Vásár Gyulán (04.18. - 21.) 04.19.-én szombaton 15,00 órától indul a Lovagi felvonulás a Százéves Cukrászdától, a Szent Vince Borrend és Lovagi Széke és más Borrendek, valamint társ rendek, csoportok. Meghívásos alapon kaptak meghívót a Rendek. Látványos felvonulás a Várkertig. A Nagysátorban a színpad előtt minden felvonuló Rend zászlajára a Pálinka királynő szalagot fog kötni. Tovább vonulás a szokásoknak megfelelően a várba. A Gyulai Vár színpadán 15,40 órától Pálinka Lovagavatási ceremónia majd 16,10 órától Borlovag avatási ceremónia lesz a Borrendek, a Pálinka Lovagrendek és társ rendek közreműködésével, eső esetén, a Fesztivál Nagyszínpadán lesz a ceremónia.

Elvonulás: A ceremónia után 16,40-től közösen a VIP sátorba. Itt az étkezés lebonyolítása és ismételt megvendégelés. Majd 21,00 órától a Fesztivál sátorban az Írígyhónaljmirígy élőkoncert megtekintése, önállóan.

 

Rendenként 5 fő díszruhába öltözött felvonuló lovagnak biztosítunk a szombati napra VIP belépőt, valamint étkezési jegyet, amelyet a kijelölt vendéglátó egységben lehet beváltani. Ezen felüli létszámnak 2500 Ft/fő költségtérítés mellett tudjuk biztosítani a belépőt és az étkezést. A belépő és étkezési jegy átvételét Borrendenként egy kijelölt fő veheti fel, akinek a nevét majd kérjük megadni.

A rendezvény 4 napos és Gyula városa is szép alföldi kis város, ahol egy hosszú hétvégét érdemes eltölteni. A rendezvény részletes programjáról a www.palinkafesztival.hu, a szállás lehetőségekről pedig a www.visitgyula.com honlapokon tudtok tájékozódni és szállást foglalni.

 

Részvételi szándékotokat - pontos létszámmal- legkésőbb 2014. április 8.-ig 06/30/9851474, Lukács Sándor és 06/20/2487073, Sándor István telefonszámokon vagy lukikergyula@globonet.hu és sandoristvanpal@gmail.com mail címeken kérjük jelezni.

A Rendek neveivel ellátott felvezető táblák, valamint az étkező létszám miatt, kérjük a jelentkezési határidő betartását.

Részvételetekre számítunk, mert jelenlétetekkel jelentősen emelitek a rendezvényünk színvonalát!

 

Szeretettel várunk Benneteket!

 

 

Gyula, 2014. 03. 24.

 

Borlovagi és baráti üdvözlettel:

 

 

Dr. Fülöp Mihály sk.          Lukács Sándor sk.           Sándor István sk.
Szent Vince Borrend          Lovagi Szék Elnöke         Lovagi Szék Titkára
Nagymestere


Letölthető invitáló >>

« vissza