XVI. Miklós-napi Országos Rozé Borverseny

  

  


December 6-án, Miklós napján a gyönyörűen felújított Kunszentmiklósi Városházán került megrendezésre immár 16. alkalommal az országos rozé borverseny. A jeles ősökhöz méltóan felújított, 1832-ben épült városháza szeretettel hívogatja és várja az országból érkező érdeklődőket.

Az időpontnak és a helyszínnek megfelelően a borokat Miklós nevű borászok bírálják el. Az idén 240 borminták küldtek be a hazai, Délvidéki és Felvidéki borászok. Ebben az évben igazi szakmai kihívás volt jó rozé bort készíteni. Örömmel mondhatjuk el, hogy ennek a szép feladatnak tanult borászaink maradéktalanul elege tettek. A borok színe és illata csodálatos, ízekben azonban az évjáratra jellemző viszonylag markáns savak karakteres jelleget adnak.

2014-es évjárat legjobb rozé borát a bizottságoknál a legmagasabb pontszámot kapott borok közül a csúcsbizottság választotta ki. Ennek alapján:

2014-es évjárat legjobb magyar rozé bora a 

Gál Szőlőbirtok és Pincészet Zweigelt rozéja.


Így Gálné Dignisz Éva vehette át a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés által felajánlott nagydíjat Rausch Sándor alelnöktől.

A legjobb szénsavas rozé bornak a Kunszentmiklósi Képviselő testület által felajánlott különdíjat a Boranal Kft. Kékfrankos gyöngyöző boráért kapta.

 A Merkbau Kft. által felajánlott Különdíjban az Erdős Borászat Kiskunhalasi Kékfrankos bora részesült.

A Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége által felajánlott különdíjat a Tomolik Pincészet Cabernet sauvignon-Kékfrankos házasítása nyerte el.

A Kert-Promt Kft. különdíját a Danubiana Kft. Szekszárdi Merlot bora érdemelte ki

 

A borverseny részletes eredménylistája a www.rozebor.hu honlapon elérhető.

« vissza